Cjelogodišnja kura - 105 grama matične mliječi

  • Količina: 105 gr
  • Dostupnost: Dostupno
  • Cijena: 1200.00 kn

Matična mliječ je gusta tvar bijele do svijetlo žućkaste boje koju proizvode pčele radilice u starosti od 5 do 15 dana. Matična mliječ je visokovrijedan pčelinji proizvod kojem se pripisuju čudotvorna djelovanja, koja iz jajeta predodređenog za razvoj i odgoj obične pčele radilice proizvedu pčelinju maticu, kraljicu u košnici. Matična se mliječ većim dijelom luči iz mliječne žlijezde, a pridodaju joj se sekreti čeljusnih, pljuvačnih i grudnih žlijezda.

Pod cjelogodišnjom kurom podrazumijevamo 105 grama matične mliječi konzumirane kroz tri mjeseca uzastopce, bez pauze. Svježa matična mliječ se uzima ujutro, natašte ispod jezika.

Nakon preuzimanja paketa, dvije bočice matične mliječi stavljate u škrinju, zamrzivač, a jednu, koju ćete konzumirati, u hladnjak. 

Prirodni sastav matične mliječi, ali i činjenica da ju mi pčelari ne proizvodimo, već se ona proizvodi u žlijezdama pčele radilice, a dužnost pčelara je samo pravilno ju izvaditi iz košnice, zapakirati i dostaviti kupcu, njezina je najbolja preporuka za sva stanja narušenog imuniteta organizma. Matična mliječ ne sadrži čudotvornu“x“ supstancu, zbog koje ima imunostimulatorno djelovanje, ali zbog koje, kada bi se pretjeralo s njezinim uzimanjem, bi istovremeno bila štetna. 
 

Artikl je dodan u košaricu!