ČAJNE MJEŠAVINE

S obzirom na bezbroj raznovrsnih kapsula, tableta, shakeova i sličnih preparata koje današnjih dana možete pronaći na tržištu, a u kojima se ljekovite tvari pronalaze samo u tragovima jer su u većini slučajeva rezultat masovne industrijske proizvodnje, mi smo odlučili napraviti korak unatrag i vratiti se korjenima, točnije ljekovitom bilju. Kako u davnim vremenima nije bilo gotovih preparata za liječenje zdravstvenih tegoba, ljudi su koristili ljekovito bilje u najrazličitijim oblicima. U našim ćete čajnim mješavinama pronaći upravo to – ljekovito bilje u svojem istinskom obliku – lišće, biljka, korijen, kora, cvijet. Nakon dugogodišnjeg rada, razgovora s ljudima, istraživanja pripremili smo Vam 12 čajnih mješavina za najčešće zdravstvene tegobe, poteškoće i oboljenja:

Čaj za bronhitis, pluća i grlo te lakše disanje

Čaj za bronhitis umirujuće djeluje na sluznicu dišnih puteva, pomaže iskašljavanje te sprječava i smanjuje upale grla, krajnika, grkljana i glasnica. Čaj za bronhitis pomaže i kod kašlja te plućnih tegoba.

Čaj za bubrege, bubrežne kamence, mokraćne puteve

Čaj za bubrege pomaže kod akutne i kronične upale bubrega, potiče rad bubrega, smanjuje bol, djeluje protuupalno na mokraćne puteve kod bakterijskih i drugih upala, sprječava nastajanje kamenca i pijeska te olakšava njihovo izbacivanje.

Čaj za dijabetes

Čaj za dijabetes potiče regulaciju razine šećera u krvi, može se koristiti uz terapiju lijekovima ili u blažim poremećajima kao samostalna terapija.

Čaj za jetru i žuč (žučne kamence)

Čaj za jetru i žuč potiče prirodnu regulaciju jetre i poboljšava rad žuči, smanjuje oteklinu i upalu jetre i žuči, pomaže kod ciroze jetre, upale žučnog mjehura, žučnih kamenaca i pijeska, smanjuje mučninu, nadutost i bol.

Čaj za kolesterol

Čaj za kolesterol potiče izmjenu tvari u organizmu, snižava povišeni kolesterol, sprječava arteriosklerozu, poboljšava krvnu sliku, regulira krvotok, djeluje pozitivno na cirkulaciju i regulira tlak.

Čaj za mršavljenje

Čaj za mršavljenje pomaže u prirodnoj regulaciji tjelesne težine, smanjuje apetit i daje energiju, djeluje laksativno, diuretski, uklanja nadutost i svojim djelovanjem vodi do postupnog gubitka tjelesne težine.

Čaj za muškarce

Čaj za muškarce pomaže kod problema s neplodnošću. Pojačava potenciju, pripomaže spolnom nagonu.

Čaj za probavu

Čaj za probavu potiče pražnjenje crijeva, opušta crijevnu muskulaturu, sprječava grčeve i osjećaj nadutosti, regulira neurednu stolicu, štiti sluznicu crijeva, smiruje upalu i krvarenje kod hemeroida.

Čaj za prostatu

Čaj za prostatu pomaže kod povećane prostate, djeluje protuupalno, smanjuje edem prostate, pomaže kod otežanog i nekontroliranog mokrenja.

Čaj za smirenje

Čaj za smirenje koristi se za jačanje živčanog sustava, živčane napetosti, razdražljivosti, uznemirenosti, osjećaja straha, slabog sna, depresivnih stanja, kod stresa i napetosti u svakodnevnom životu.

Čaj za štitnjaču

Čaj za štitnjaču pomaže kod poremećaja rada štitne žlijezde, smanjuje upalu.

Čaj za žene

Čaj za žene Vaš je partner kod problema s neplodnošću, svih vrsta infekcija, neredovitih mjesečnica, raznih krvarenja, cisti, tumora, nisko smještene maternice.